Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is in veel organisaties een actueel onderwerp. Het mobiliteitsvraagstuk rondom toenemende files, parkeerkosten en Co2 uitstoot doen steeds meer ondernemingen denken aan de e-bike.

Elektrische fietsen zijn duurzaam en schoon ten opzichte van auto’s en openbaar vervoer. Bovendien bevorderd fietsen de vitaliteit van personeel, wat een positieve invloed heeft op het reduceren van het ziekteverzuim. Hierdoor kiezen steeds meer werkgevers voor een ‘fiets van de zaak’ door middel van een bedrijfsfietsplan.

Er zijn verschillende manieren om een Stella e-bike aan te schaffen met belastingvoordeel. De twee bekendste vormen van het ‘fietsplan’, zoals de regeling in de volksmond nog steeds genoemd wordt, zijn:

  1. Nationale Fiets Plan (NFP)
  2. Werkkostenregeling (WKR)

Stella e-bike aanschaffen via Nationale Fietsplan

Via het Nationale Fietsplan mag een werknemer één keer in de drie jaren via de werkgever een nieuwe e-bike met belastingvoordeel kopen. De werknemer betaalt de Stella e-bike met het brutoloon. Omdat de werknemer met het brutoloon betaalt, hoeft hierover geen inkomstenbelasting betaald te worden. Hierdoor heeft de werknemer maximaal 52% belastingvoordeel op een maximumbedrag van €749,-. Over het resterende aanschafbedrag wordt geen belastingvoordeel genoten en moet netto betaald worden.

Werkkostenregeling

Fluitend op een nieuwe Stella van het werk, naar het werk. Met de Werkkostenregeling (WKR) is een e-bike van de zaak nog eenvoudiger geregeld: voor werknemer én werkgever. Door de combinatie van werkkostenregeling en een collectiviteitscode van Stella is het extra voordelig om een Stella e-bike aan te schaffen.

Bij de Werkkostenregeling verstrekt de werkgever een belastingvrije reiskostenvergoeding of renteloze lening. Binnen de WKR mag een werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Hierbij vallen ook de jaarlijkse kerstpakketten en personeelsuitjes. De werkgever kan zonder beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken binnen de zogenaamde forfaitaire ruimte van 1,2% van de loonsom. De Werkkostenregeling kent géén maximale aanschafwaarde. Concreet betekent dit dat werkgever het budget voor een nieuwe e-bike kan bepalen.

Waarom kiezen voor een bedrijfsfietsplan bij Stella?

Kiezen voor Stella is kiezen voor kwaliteit. Wanneer je kiest voor het bedrijfsfietsplan van Stella maken we een speciale landingspagina met geselecteerde e-bikes voor jouw bedrijf en ontvang je van ons een collectiviteitscode. Werknemers kunnen hiermee eenvoudig een Stella e-bike bestellen.